A LOVARDA

A Fecske Lovas Sport Egyesület terápiás lovaglással, futószáras lovaglással, osztálylovaglással, tereplovaglással és lovas túrákkal várja a lovagolni vágyókat. A város szélén, a Naplás-tó közelében, nyugodt környezetben elhelyezkedő lovas iskola az egyik legnépesebb táborral rendelkező intézmény a hasonló adottságú lovardák közül. Iskolánk 1994-ben alakult meg.
Nevét első lovunkról, Fecskéről kapta, akit 1992-ben született Down-kóros kislányunknak, Patríciának vettünk. Szakorvosok szerint gyermekünk 4-5 éves korában kezdett volna felállni, és járni. Hogy fejlődését segítsük, már 15 hónapos kora óta naponta egy órát lovagoltattuk. A HIPPOTERÁPIA, azaz a terápiás gyógylovagoltatásnak köszönhetően már 2 évesen képes volt felállni és egyet lépni. Emellett több helyre vittük fejlesztésre, és a rajta észrevehető pozitív változást a gyógypedagógusok és a sorstársak szülei is észrevették.
A lovon végzett gyakorlatok hatalmas fejlődés jelentettek: mind fizikailag, mind szellemileg szép eredményeket értünk el. Ezek után a MÉS (Magyar Értelmi fogyatékosok Sport szövetsége) elnöke felkért, hogy a szülők által egyénileg hozott gyermekeket, és a MÉS által üzemeltetett átmeneti otthonból érkező csoportokat is lovagoltassuk,illetve tornáztassuk. Lovas iskolánkban az eddigi évek alatt több száz fogyatékos gyermek töltött kellemes órákat, fejlődött, és kapott lehetőséget, hogy az állatokkal barátkozzon.
A gyermekek barátkozhatnak a lovarda területén lakó kisállatkáinkkal.