AZ OKTATÁS ÉS TERÁPIÁS LOVAGOLTATÁS

Évek óta üzemelő lovas iskolában már több száz fogyatékos gyermek töltött kellemes órákat, lazította izmait, fejlesztette egyensúlyérzékét és barátkozott az állatokkal.
Az iskola természetesen egészséges gyermekekkel is foglalkozik. Az, hogy a fogyatékos és egészséges gyermekek egy időben egy helyen lovagolnak, segít, hogy természetessé váljon a beteg, sérült gyermekekkel való együttműködés. A lovas iskolában általában a gyermekek szülei és családtagjai is kedvet kapnak a lovagláshoz, így egy nagyon kellemes, családias hangulat alakult ki.
1-től 6 éves korig, gyermekek számára voltizshevederrel történő, tornáztatással egybekötött lovaglást tartunk. Itt 1 fő foglalkozik egy gyermekkel. Orvosilag igazolt a lovastorna gyermekekre gyakorolt jótékony hatása, miszerint fejleszti a gyermek egyensúly készségét, koncentrációs képességét, teljesen átmozgatja izomzatát, levezetve a felgyülemlett feszültséget. Kimondottan ajánlott hiperaktív és mozgáshiányos gyermekek részére is.
Kezdő lovasokkal futószáron való lovaglással történik az oktatás, körkarámban. Itt megtanulhatják követni a ló mozgását különböző jármódokban, a helyes ülést, és az alap segítségadásokat. Nagyon fontosak az itt szerzett első tapasztalatok, az ülés helyességének elsajátítása, alapfeltétele a további gyakorlatok szakszerű végrehajtásának.

A haladó lovasok osztálylovagláson vesznek rész, csoportos formában. Tovább fejlesztik tudásukat a ló irányításáról, a megfelelő segítségadásokról, azaz a lóval való együttműködésről. A megfelelő szinten lévő lovasokkal heti több alkalommal is csoportos tereplovaglásra megyünk. Haladó lovasaink számára lehetőség van tereplovaglásra is. A csoport tudásának függvényében ügetős vagy vágtás terepre megyünk. Tereplovaglás esetén a Naplás tó és környékét, illetve a közelben lévő települések (Nagytarcsa, Pécel, Isaszeg, stb) erdőségeit, mezőit barangoljuk be. A lovas iskolában általában a gyerekeket kísérő szülők, családtagok is kedvet kapnak a lovagláshoz, így egy nagyon kellemes családias hangulat alakult ki.

Fontos!

Kobak használata KÖTELEZŐ!!