AZ OKTATÁS ÉS TERÁPIÁS LOVAGOLTATÁS

Évek óta üzemelő lovas iskolában már több száz fogyatékos gyermek töltött kellemes órákat, lazította izmait, fejlesztette egyensúlyérzékét és barátkozott az állatokkal.
Az iskola természetesen egészséges gyermekekkel is foglalkozik. Az, hogy a fogyatékos és egészséges gyermekek egy időben egy helyen lovagolnak, segít, hogy természetessé váljon a beteg, sérült gyermekekkel való együttműködés. A lovas iskolában általában a gyermekek szülei és családtagjai is kedvet kapnak a lovagláshoz, így egy nagyon kellemes, családias hangulat alakult ki.
1-től 6 éves korig, gyermekek számára voltizshevederrel történő, tornáztatással egybekötött lovaglást tartunk. Itt 1 fő foglalkozik egy gyermekkel. Orvosilag igazolt a lovastorna gyermekekre gyakorolt jótékony hatása, miszerint fejleszti a gyermek egyensúly készségét, koncentrációs képességét, teljesen átmozgatja izomzatát, levezetve a felgyülemlett feszültséget. Kimondottan ajánlott hiperaktív és mozgáshiányos gyermekek részére is.
Kezdő lovasokkal futószáron való lovaglással történik az oktatás, körkarámban. Itt megtanulhatják követni a ló mozgását különböző jármódokban, a helyes ülést, és az alap segítségadásokat. Nagyon fontosak az itt szerzett első tapasztalatok, az ülés helyességének elsajátítása, alapfeltétele a további gyakorlatok szakszerű végrehajtásának.

A haladó lovasok osztálylovagláson vesznek rész, csoportos formában. Tovább fejlesztik tudásukat a ló irányításáról, a megfelelő segítségadásokról, azaz a lóval való együttműködésről. A megfelelő szinten lévő lovasokkal heti több alkalommal is csoportos tereplovaglásra megyünk. Haladó lovasaink számára lehetőség van tereplovaglásra is. A csoport tudásának függvényében ügetős vagy vágtás terepre megyünk. Tereplovaglás esetén a Naplás tó és környékét, illetve a közelben lévő települések (Nagytarcsa, Pécel, Isaszeg, stb) erdőségeit, mezőit barangoljuk be. A lovas iskolában általában a gyerekeket kísérő szülők, családtagok is kedvet kapnak a lovagláshoz, így egy nagyon kellemes családias hangulat alakult ki.

FONTOS INFORMÁCIÓK, HÁZIREND KÉRLEK OLVASD EL:)!!!
- hétfő és keddi napokon lópihenő van, ezeken a napokon nincs oktatás.
- szerdától-péntekig előre egyeztetett időpontban tudtok jönni lovagolni bent a pályán délelőtt-délután egyaránt, illetve 2 órás terep van minden szerda reggel 8-10 óra között.
- hétvégén délelőtt 8-12:00 között van oktatás bent a pályán (futószár, voltizstorna, osztály)
- hétvégén 12:00-től tereplovaglás van, igény szerint 1 vagy 2 órás, ami ügetős vagy vágtás is lehet.
- ÚJ! Magánoktatásra is lehetőség van választott lovon, 60 perc időtartam 5.000 Ft/fő/alkalom árban.
- 1 éves kortól lehetséges a lovaglás, bátran ajánljuk a voltizstornát mert itt teljes biztonságban van a gyermek. Kb. 5-6 éves kortól a gyermek kedve/bátorsága függvényében már lehetséges a futószáras oktatás is.
- A lovaglás időtartamába beletartozik a fel és leszállás, felszerelések, stb. beállításának ideje is.
- Időpontírás kizárólag telefonon és személyesen lehetséges, sms-re és facebook oldalon keresztül nem tudunk reagálni, főleg a hétvégék teltsége miatt nem biztos, hogy egyszerű az időpont kérés ill. módosítás.
- Sajnos előfordul, hogy nem tudtok minket többszöri hívás ellenére sem elérni, ilyenkor lovagoltatunk/lovagolunk, kérünk Titeket próbálkozzatok többször hívni, és ebben az esetben írhattok a facebook fecskelovas oldalára privát üzenetben annyit, hogy ,,Sziasztok nem tudunk Titeket elérni,, aztán igyekszünk Köszi!!
- A kért időpontokat kérjük szépen előre kifizetni, ezzel lefixálni időpontotokat, mert főleg a hétvégék telítettek, és az időben le nem mondott helyre nem tud jönni másik lovas, akit előtte esetleg le kellett mondjuk, mert már nem volt szabad hely. Megértéseteket köszönjük!
- Időpont lemondása, módosítása kiemelve a hétvégét előtte 24 órával lehetséges!!
ÁRVÁLTOZÁS!
2018.04.01-TŐL a terápiás voltizstorna 30 perc 3.000 Ft-ra, 60 perc 6.000 Ft-ra emelkedett.
- A PÁLYÁRA BELÉPNI TILOS!
- KOBAK HASZNÁLATA KÖTELEZŐ!
- Súlyhatár: 90 kg!
- (angol)Wc lehetősége az udvaron belül található, kérdezz és elmutogatjuk merre találod:)
Sok szeretettel várjuk régi és új lovasainkat családias hangulatú lovardánkba!
Szíves megértéseteket köszönjük!
Minden szépet és jót kívánunk!
Üdvözlettel
A Fecske csapata!

Fontos!

Kobak használata KÖTELEZŐ!!